Неведнъж сме казвали – дамите, както и джентълмените обичат пиво! Все

...
Неведнъж сме казвали – дамите, както и джентълмените обичат пиво! Все
Коментари Харесай

Защо бирата въпреки всичко е дамско питие?

Неведнъж сме казвали – дамите, както и джентълмените обичат питие! Все отново бирата е в женски жанр, а основоположници на пивоваренето са точно дами. Така че, мъже, би трябвало да благодарите на половинките си за това, че техните предшественички в лицето на шумерите и египтяните са едни от първите, приготвяли бира.

Защо дамите обичат пивото? На първо място, то е нискоалкохолно и нискокалорично пиво и има значими хранителни свойства и качества. Но има и друга причина представителките на нежния пол да харесват. Традиционно пивото се е възприемало най-много като мъжка напитка, само че през днешния ден дамите от ден на ден опровергават този мит и демонстрират, че за модерната жена сходни клишета не важат.

Ето няколко аргументи, които карат девойките да харесват кехлибарената напитка:

***

Любовта на дамите към пивото се корени още преди 6000 години, по времето на шумерите, които прогласяват първата богиня на пивоварството – Нинкаси. Тя е възпята поради уменията си да подготвя бира, поради което се е и носела нейната.

***

В древността пивото се е смятало за аршин за благосъстояние и по тази причина е участвало на трапезата на знатните хора. Използвали го също за лекарство, разкрасяващи процедури и даже като комерсиално средство за разплащане в натура. По това време дамите са имали задължението да подготвят бирата в фамилията, по този начин както и храната.

***

Вместо меден месец във Вавилон чествали Бирен месец. Традицията повелявала през първия месец след сватбена гала бащата на булката всеки ден да черпи своя шурей с бира. Идеята била младоженецът да разбере, че може да смени пивото, само че не и дамата. Ето по какъв начин в миналото бирата е пазила ползите на съпругите!



***

А през днешния ден актуалните дами обичат да пият бира и безпогрешно познават бирените ритуали, и то не по-зле от мъжете. Нежният пол не робува на стандарти, умее да опитва и очевидно знае, че пивото предлага необикновено многообразие от марки и стилове, подобаващи за всевъзможни обществени мотиви и специфични събития.

***

А и по какъв начин да не харесваш бирата, откакто е съвременна, натурална и нискокалорийна напитка. Доказателството – в 100 мл светла бира всекидневно се съдържат единствено 43 калории, а при безалкохолната едвам 20 калории. Т.е. в случай че една жена употребява ярко питие от 330 мл, то общо калориите са 150 – нищожно количество на фона на храните, които всекидневно хапваме.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР